siivous ja kodinhoito, suihkepullo

Täällä voit tutustua BioSwipe- ja Swipe-tuotteidemme käyttövinkkeihin

Ikkunoiden pesuun kannattaa käyttää Swipen Mietoa laimennosta tai Multi Clean –laimennosta. Molemmat aineet tehdään sumutinpulloihin, joten ne ovat erityisen käteviä ikkunanpesussa. Ikkunanpesu onnistuu parhaiten silloin, kun aurinko ei paista suoraan ikkunaan. Suoran auringonpaisteen aiheuttama lämpö kuivattaa lasipinnan kesken pesun.

Pyyhi pölyt sälekahtimista
Jos ikkunoissasi on sälekaihtimet, aloita ikkunanpesu niistä. Sulje ja pyyhi kaihtimet huolellisesti molemmilta puolilta Swipe mikrokuituliinalla. Vältä kosteaa pyyhkimistä, koska kaihtimet jäävät helposti laikukkaiksi.

Pese ensin ikkunapuitteet
Käytä tässäkin pesuaineena Swipen Mietoa laimennosta tai Multi Clean laimennosta. Pyyhi ensin ikkunoiden pielet, puitteet ja ikkunalauta kuivalla mikrokuituliinalla. Sumuta pesuainetta ja pyyhi kohteet Swipe kostealiinalla tai SwipeTex-liinalla. Kuivaa tarvittaessa puhtaalla SwipeTex-liinalla.

Ikkunoiden pesu
Pese ikkunat uloimmasta lasista alkaen. Sumuta Mietoa Swipea tai Multi Cleania laseihin ja pyyhi ikkunalasit kostutetulla Swipe kostealiinalla. Huuhtele kostealiina puhtaalla lämpimällä vedellä aina pyyhkimisen jälkeen ja purista ylimääräinen vesi pois. Todella likainen ulkoruutu kannattaa pestä pariin kertaan ennen kuivaamista. Voit käyttää apuna pesussa myös ikkunalastaa, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kuivaa pestyt ikkunat aina saman tien pesun jälkeen Bambuliinalla, muista myös ikkunoiden nurkat ja reunat. Lopuksi pyyhkäise vielä ikkunalaudat valuneesta vedestä ja kuivaa.

Jääkaappi on hyvä pestä aika ajoin perusteellisesti, sillä säilytämmehän siellä ruokaa, jota syömme. Ennen pesua nosta kaikki ruokatarvikkeet pois kaapista ja siirrä ne väliaikaisesti johonkin viileään paikkaan. Jos ulkona viileä ilma, voit viedä kaikki ulos – sisätiloissa voit käyttää apuna kylmälaukkuja, jos sinulla niitä on.

Ennen jääkaapin puhdistusta jääkaappi tulee kytkeä joko kokonaan pois päältä tai laittaa sulatusasentoon. Voit tarkistaa jääkaapin ohjekirjasta valmistajan suositukset. Ennen kuin aloitat jääkaapin sulatuksen, tarkista, ettei jääkaapin poistovesiaukko ole tukkeessa. Ohjekirjasta näet myös, tarvitsetko lattian suojausta sulatuksen aikana valumavesien varalta vai hoitaako jääkaappi sulatuksen ja veden keruun itse.

Tarvitset jääkaapin pyyhkimiseen Swipe kostealiinan ja kunnolliseen kuivaamiseen SwipeTex-liinoja. Pesuaineina voit käyttää Multi Clean –laimennosta tai Swipe Normaali –laimennosta mieltymystesi mukaan. Hyllyt ja lokerot voit pestä erikseen näillä samoilla aineilla tai vaikkapa Handy-käsitiskiaineella.

Kun jääkaappi on tyhjä, irrota jääkaapin hyllyt ja lokerot ja pese ne hyvin tiskialtaassa. Jos niihin on tarttunut runsaasti likaa, kuten vihanneksista ja juureksista yleensä tarttuu, kannattaa ne liottaa ensin kunnolla. Pese kaikki osat huolellisesti sienellä tai tiskiharjalla, huuhtele ja kuivaa pestyt osat SwipeTex-liinalla ja jätä ne tuulettumaan jääkaapin pesun ajaksi pöydälle puhtaan pyyheliinan päälle.

Nyt on aika ryhtyä pyyhkimään tyhjää jääkaappia! Sumuta pesuainetta suihkepullosta kaapin seinämiin ja pyyhi Swipe kostealiinalla. Kiinnitä erityistä huomiota hyllykannattimien uriin, jotka keräävät helposti likaa itseensä. Kuivaa lopuksi Swipetex-liinalla. Pyyhi myös jääkaapin ulkopinnat. Jätä jääkaapin ovi vielä toviksi auki, jotta kaikki kolot kuivuvat hyvin ja jääkaappi tuulettuu kunnolla.

Sen jälkeen voit koota kaapin sisäkalusteet takaisin paikoilleen ja siirtää ruokatarvikkeet takaisin kaappiin. Tämä on oiva hetki vielä kerran kontrolloida, mitä kaikkea kaappiin laitat: ehkä sitä 4 viikon vanhaa naurista ei kannata laittaa kaappiin vain sen vuoksi, että ”jos tekeekin yhtäkkiä mieli pureskella naurista”.

Vinkki: Paksulla pölykerroksella jääkaapin takaosassa on sama vaikutus kuin riittämättömällä ilmankierrolla: jääkaapin energiankulutus kasvaa ja sen käyttöikä lyhenee. Siksi myös jääkaapin takana oleva lattia sekä kaapin koneisto on hyvä puhdistaa pölyistä ainakin kerran vuodessa imuroimalla. Muista välttää koneiston kolhimista imuroidessasi. Katso myös jääkaapin ohjekirjasta mahdollisia laitekohtaisia ohjeita koneiston puhdistukseen. Lopuksi, kun laitat jääkaapin takaisin paikoilleen, muista jättää seinän ja kaapin väliin vähintään 1-2 cm rako hyvän ilmankierron varmistamiseksi.

Kun uunivuoka kiehuu yli ja uuniin valuu rasvaa, kannattaa uuni puhdistaa mahdollisimman pian. Muuten lika palaa seuraavilla paistokerroilla lujasti kiinni uunin pohjalle ja seinämiin. Sen jälkeen uunin puhdistus on jo huomattavasti hankalampaa.

Käytä uunin puhdistuksessa apunasi sopivaa puhdistusainetta sekä SwipeTex-liinoja lian pyyhintään ja viimeistelyvaiheessa kuivaamiseen. SwipeTex-liinat ovat kertakäyttöisiä ja likaantuneet liinat voi heittää käytön jälkeen pois tai polttaa. Jos lika on lujasti kiinni, voit tehostaa hankaamista myös BouBoul-hankausvillalla, sillä se ei naarmuta uunin emalipintoja.

Peruspuhdistus
Suihkuta Multi Cleania uunin pohjalle ja seinämille – anna vaikuttaa. Hankaa tarvittaessa BouBoulilla ja viimeistele ensin kostealla SwipeTex-liinalla ja kiillota lopuksi kuivalla SwipeTex-liinalla.

Erittäin likainen uuni
Käytä pesuaineena Swipen Vahvaa laimennosta (1 osa Swipea + 4 osaa vettä). Tee samat puhdistus-toimenpiteet kuin edellä. Hankalissa tapauksissa kannattaa kokeilla Swipe’Else-sekoitusta (Teho-Swipe) sekoittamalla 1/3 Swipea + 1/3 Somthin’Elseä + 1/3 vettä. Voit vielä tehostaa Swipe’Elsen käyttöä laittamalla sekoituksen vaahtosumutinpulloon ja vaahdottaa uunin likaisimmat kohdat ennen puhdistusta.

Koska likaisen uunin puhdistus vaatii hyvin emäksisiä puhdistusaineita, muista käyttää suojakäsineitä ja suojata uunin edessä oleva lattia esim. sanomalehdellä pesun ajaksi.

Kylpyhuone ja wc-tilat on hyvä puhdistaa viikottain. Aloita siivoamalla ensin roskat ja pölyt lattialta Swipe kuivamopilla, lattiaharjalla tai imurilla. Sen jälkeen voit siirtyä varsinaiseen pesuun.

Pesualtaan puhdistus
• Tyhjennä pesualtaan reunoilta kaikki pesutarvikkeet. Tiskaa hammasmukit, saippua-alustat yms.
• Kastele allas ja suihkuta altaan kaikille pinnoille Sanit-laimennosta – myös Multi Clean sopii hyvin altaiden pesuun. Anna vaikuttaa hetken ja pyyhi sen jälkeen huolellisesti kaikki pinnat ja metalliosat. Pesun jälkeen vielä kunnon huuhtelu.
• Muista pyyhkiä myös seinät pesualtaan ympäriltä sekä mahdollinen käsisuihku ympäristöineen.
• Kun laitat pesutarvikkeet takaisin paikoilleen, voit tavallisen saippuan tai käsienpesunesteen sijasta piristää perhettä tekemällä Somthin’Else-laimennoksen vaahtopulloon, jolloin kaikki saavat nauttia ylellisestä käsienpesusta.
• Silloin tällöin on myös hyvä tyhjentää ja pyyhkiä koko allaskaappi (jos sellainen on) sekä altaan kaikki alapuoliset putkistot. Samalla tulee kaapin sisältö tarkistetuksi ja tarpeettomat, turhaan tilaa vievät tyhjät purkit, pullot, kuluneet pesusienet tms. tulevat poistetuiksi.

Peilien puhdistaminen
• Suihkauta Multi Cleania tai Swipen Mietoa laimennosta peilipinnoille ja pyyhi Swipe kostealiinalla. Kuivaa ja viimeistele Bambuliinalla.
• Jos kylpyhuoneessa on ikkunoita, niiden puhdistus sujuu samoilla ohjeilla. Voit käyttää apunasi myös ikkunalastaa.
• Aika ajoin on hyvä tyhjentää ja pyyhkiä sisältä myös kylpyhuoneen peilikaappi (jos sellainen on). Puhdistukseen sopii esim. Multi Clean ja kostealiina.

Kylpyammeen/suihkualtaan puhdistaminen
• Huuhtele allas tai amme ensin vedellä. Sumuta sen jälkeen Sanit-laimennosta tasaisesti kaikille pinnoille. Käsittele myös hanat ja suihku sekä ympäröivät seinät. Pyyhi lopuksi Swipe kostealiinalla ja huuhtele.
• Pese myös mahdolliset suihkuseinät suihkauttamalla niihin Multi Cleania tai Sanitia, varsinkin jos niissä on paljon pisarajälkiä. Pyyhi kostealiinalla ja viimeistele Bambuliinalla.
• Muista! Muovi- ja emalipinnat eivät välttämättä kestä voimakkaasti happamia tai emäksisiä puhdistusaineita. Kylpyhuoneissa erityisesti kylpyamme on usein pinnoitettu emalilla.

Kaakeleiden ja saumojen puhdistus
• Kaakelipintojen yleispesuun sopii mainiosti Sanit.
• Kalkkisaostumat ja ruostetahrat saa parhaiten pois happamalla puhdistusaineella Britella.
• Pinttyneeseen rasvalikaan tehoaa Swipen Vahva laimennos.
• Vihje: jos kaakeleiden vaaleat saumat eivät puhdistu kunnolla, tee Swipe 30:60 pesuntehostajasta puhdistustahna sekoittamalla sitä pieneen määrään vettä ja hankaa lika pois.
• On tärkeää kastella kaakelipinnat lämpimällä vedellä ennen puhdistusaineen käyttöä ja huuhdella kaakelit ja myös saumat hyvin puhdistuksen jälkeen.

Kylpyhuoneen lattian puhdistus
• Kostuta lattia Swipe kosteamopilla ja sumuta lattialle Swipe Normaali-laimennosta tai Sanit-laimennosta.
• Pyyhi kosteamopilla ja viimeistele nurkat ja muut ahtaat paikat Swipe kostealiinalla.

Lattiakaivojen puhdistus
Kunnolliseen kylpyhuoneen perussiivoukseen kuuluu myös lattiakaivojen puhdistus. Käytä aina suojakäsineitä lattiakaivoa puhdistaessasi.
• Nosta lattiakaivon ritilä pois. Poista irtonaiset roskat ja hiukset talouspaperilla.
• Laske lattiakaivoon puhdasta vettä ja kaada sen jälkeen sinne n. 10 ml laimentamatonta Sanitia. Anna vaikuttaa ja harjaa lattiakaivo puhtaaksi. Sumuta vielä Multi Cleania ja harjaa. Pese ritilä kummaltakin puolelta Sanit-laimennoksella. Huuhtele ritilät ja laske kaivoon vettä.
• Voit kaataa lopuksi Sanitia n. 10 ml lattiakaivoon ja jättää sen sinne.
• Ylläpitovinkki: lorauta Pipe Cleania lattiakaivoihin ja pesualtaiden viemäreihin ylläpitääksesi niiden puhtautta ja estääksesi tukkeutumien syntymistä. Tarkemmat ohjeet löytyvät tuotepakkauksesta.

WC-tilat on hyvä puhdistaa viikottain. Aloita siivoamalla ensin roskat ja pölyt lattialta Swipe kuivamopilla, lattiaharjalla tai imurilla. Sen jälkeen voit siirtyä varsinaiseen pesuun. Kiinnitä erityistä huomiota WC-altaan pesuun, koska siellä haitalliset bakteerit kasvavat nopeasti. Samasta syystä on tärkeää pitää myös lattiakaivot puhtaina. Kruunaa viikkosiivouksesi vaihtamalla käytössä olleet käsi- ja kylpypyyhkeet puhtaisiin.

WC:n puhdistaminen
• Vedä aluksi WC. Suihkauta altaan seinämiin Sanit-laimennosta suihkepullosta. Harjaa allas sisäpuolelta huolellisesti WC-harjalla – muista myös altaan vedenalainen pohja sekä vedentuloreunus. Huuhtele WC vetämällä, samalla voit huuhdella WC-harjan. Silloin tällöin on hyvä tehdä perusteellisempi puhdistus, jolloin hapan puhdistusaine Brite Vahvana laimennoksena on hyvä valinta. Briten pH on 1,2, joten siivotessa on hyvä käyttää siivouskäsineitä.
• Suihkauta Sanitia WC-istuimen ulkopuolisiin osiin: vetonuppiin, vesisäiliön pintaan, kannelle ja istuinrenkaaseen molemmin puolin sekä istuimen jalustaan. Pyyhi pinnat huolellisesti Swipe kostealiinalla.
• Pyyhi myös seinät WC-istuimen ympäriltä.
• Voit myös suihkauttaa Fresh Airia kylpyhuoneeseen siivouksen päätteeksi. Fresh Air on hyvä pitää näkyvällä paikalla WC-tiloissa, sillä sen käyttö on hyväksi jokaisen pidemmän istunnon jälkeen.

Saunan perusteellinen pesu on hyvä suorittaa vähintään pari kertaa vuodessa. Tarvittavien pesukertojen määrä on sitä suurempi, mitä useammin sitä käytetään. Kun aloitat urakkasi, aloita se kuivasta saunasta. Irrota ensin lauteiden istuinosat, jos se on mahdollista, niin saat lisää liikkumatilaa ja voit myöhemmin pestä lauteet helpommin.

Tämän jälkeen sauna puhdistetaan kattoa ja seiniä myöten roskista ja pölystä esim. Swipe kuivamopilla, harjaamalla tai imuroimalla. Kuivamoppi on erityisen kätevä seinien ja katon puhdistamiseen pölystä, koska pitkävartinen moppi on hyvin ulottuva, mutta kevyt käsitellä.

Saunan pesu
Saunassa oleva kosteus ja lämpö edistävät monenlaisen lian pinttymistä lauteisiin ja saunojista irtoava lika ja hiki valuvat myös lauteiden alapuolelle, joten lauteiden istuinosat tulee pestä molemmin puolin, samoin lauteiden kiinteät runko-osat. Kastele ensin lauteet lämpimällä vedellä, joka avaa puun syitä ja helpottaa lian irtoamista lauteista. Laita ämpäriin lämmintä vettä ja pesuainetta.

Vaaleat ja käsittelemättömät lauteet
Käytä pesuaineena Swipe 30/60 pesuntehostajaa, annostele suhteessa 0,5 dl jauhetta viiteen litraan vettä. Levitä liuos kosteille lauteille ja anna vaikuttaa muutama minuutti. Pesemiseen kannattaa käyttää pehmeää harjaa, sillä kova juuriharja saattaa karhentaa puun pintaa ikävästi ja saada sen tikkuuntumaan. Pienen odottelun jälkeen siis rivakka harjaus ja perään kunnollinen huuhtelu. Muista pestä myös lauteiden välit huolellisesti.

Tummat tai öljykäsitellyt lauteet
Käytä lauteiden pesuun Multi Clean yleispuhdistusainetta. Sumuttele lauteet kauttaaltaan suihkepulloon tehdyllä laimennoksella ja anna vaikuttaa. Sen jälkeen kunnon harjaus ja hyvä huuhtelu.

Saunan seinien ja lattian pesu
Jos saunassa on puuseinät, pese ne samoilla ohjeilla kuin lauteet. Kaakeliseinien ja laattalattioiden pesuun sopii myös Sanit. Jos lattiassa on pahoja kalkkisaostumia, kokeile niiden puhdistamiseen astetta happamampaa Britea. Pinttyneeseen likaan esim. kiukaan lähistöllä voit käyttää myös Vahvaa Swipe-laimennosta.

Muita vinkkejä

  • Kun olet huuhdellut pesuaineet huolellisesti pois lauteista, valele ne vielä kylmällä vedellä, jolloin puun syyt sulkeutuvat ja lauteilla on taas mukava istuskella.
  • Lasinen saunanovi puhdistuu Sanitilla tai Multi Cleanilla. Sumuta pesuaine oveen alhaalta ylöspäin. Käytä pesuvälineinä ikkunalastaa, Swipe kostealiinaa ja viimeistelyyn Bambuliinaa.
  • Muista myös hanat, peilit ja lattiakaivot! (Lue artikkeli ”Kylpyhuoneen ja WC-tilojen siivous”)
  • Varo käyttämästä klooripitoisia puhdistusaineita lauteiden pesussa, sillä kloori imeytyy puuhun ja sitä saattaa vapautua ilmaan saunaa lämmitettäessä.

Varmista siivouksen jälkeen aina hyvä ilmanvaihto, jotta sauna ja pesutilat kuivuvat kunnolla.

Pyykinpesu ja -hoito

Pyykinpesu ja -hoito

Pesulämpötilalla on merkitystä. Jos haluat säästää energiaa, pudota pesulämpötilaa. Family White -pyykkipulverilla voi pestä jo 30 asteessa. Laundry Liquid pesee probioottien ansiosta hyvin myös matalissa lämpötiloissa.

Kaikki bakteerit eivät kuole 60 asteessa. Usein vallitsee sellainen harhaluulo, että bakteerit kuolisivat 60 asteessa. Näin ei valitettavasti ole. Tiettyjen bakteeri-itiöiden tuhoamiseen tarvitaan jopa yli 100 asteen lämpötilä.  Jos halutaan lämmöllä tuhota kaikki bakteerit vaatteista, ne pitäisi keittää.

HomCarella on tähän vaihtoehtoja. Joko luonnollista hopeaa vapauttava Swipe Ball pyykkikoneeseen, niin bakteerit tuhoutuvat jo matalissa lämpötiloissa. Toinen vielä ekologisempi vaihtoehto pidemmän päälle on lisätä hyvien bakteerien määrää pyykissä, niin huonoille bakteereille jää vähemmän tilaa pyykissä ja pesukoneessa. Tähän toimii mainiosti probiootteja sisältävä Laundry Liquid. Jos peset 40 asteessa esim. Family Whitella, mutta haluat eroon bakteereista, käytä Swipe Ballia.

Pesuaineen valinnalla on suuri merkitys. Jos haluat tehdä ekologisia valintoja, kiinnitä huomiota seuraaviin asioihin. Siitä on ekologisuus kaukana, jos pyykit joudutaan pesemään uudelleen, kun ne eivät puhdistuneet ensimmäisellä kerralla. Kun siirryt matalampiin pesulämpötiloihin, varmista, että pyykkiaineesi toimii ja liukenee matalissa lämpötiloissa. Kun käytetään tiivistepesuaineita, tarvitaan mm. säilöntäaineita vähemmän. Mitä enemmän tuote sisältää vettä, sitä enemmän tarvitaan säilöntäaineita. Lisäksi tiivistetyt pesuaineet vähentävät myös pakkausjätettä, kun niitä joudutaan ostamaan harvemmin.

Pese vain sopivasti täysiä koneellisia. Jos kone on ääriään myöten täynnä, kaikki vaatteet eivät puhdistu kunnolla. Pyykit tarvitsevat hieman tilaa koneessa puhdistuakseen. Lisäksi varsinkin nykyaikaiset koneet käyttävät vähän vettä, joten senkin vuoksi sopivasti täytetty kone on tärkeä lopputuloksen kannalta. Vajaita koneellisiakaan ei kannata pestä.

Vaatteiden kuivatuksella on merkitystä. Vaatteet alkavat haista helposti, jos ne kuivatetaan huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto ja jos ne vielä on aseteltu ahtaasti kuivaustelineelle. Mitä väljemmin vaatteet ovat, sitä helpommin ne pääsevät kuivumaan. Toki ulkokuivatus olisi vaatteelle optimaalinen, mutta vuodenaikojen vaihtelun vuoksi se ei ole aina mahdollista.

Pesuaineen annostelu on myös tärkeää. Usein törmää siihen, että pesuainetta on annosteltu liikaa ja vaatteisiin on jäänyt pesuainejäämiä. Tiivistepesuaineissa annostelu on pientä ja se oikeasti riittää eli on tärkeä noudattaa pesuaineen annosteluohjetta.

Lue tekstiilin hoito-ohjeet varmistuaksesi, että menetelmät soveltuvat tekstiilille.

Suurin osa tahroista kannattaa esikäsitellä Multi Cleanilla. Sumuta Multi Clean -laimennosta tahraan n. 10-15 minuuttia ennen kuin laitat tekstiilin pesukoneeseen. Multi Clean poistaa tehokkaasti rasvalikaa ja etenkin erilaisten ruokatahrojen poistamisessa Multi Clean on toiminut hyvin ja tahra saattaa poistua pelkällä Multi Clean -käsittelyllä.  Jos tahra on tuore, se saattaa lähteä ilman pidempää vaikutusaikaakin. Sumutus tahraan ja pyyhkäisy mikrokuituliinalla ja usein tarha poistuu jo sillä. Jos tahra vaatii vielä konepesun, käytä tilanteen mukaan pyykinpesuaineena Laundry Liquidia, Silkiä tai Family Whitea ja lisää mukaan 30/60 pesuntehostajaa.

Jos on pinttyneempää likaa tai tahra on kangasmateriaalissa, joka on imenyt lian tiukasti itseensä, niin liotus 30/60-liuoksessa on antanut hyviä tuloksia. Annostele 30/60-jauhetta 1-2 rkl 5 litraan vettä, liota vähintään 20 minuuttia. Erittäin sitkeiden tahrojen kohdalla suihkautus Multi Clean -laimennosta ja sen jälkeen hierotaan 30/60-jauhetta tahraan ennen pyykinpesukoneeseen laittamista. Tahrojen poistaminen hoituu nyt myös helposti uuden 30/60 Gelin avulla. Kostuta kangas tahran kohdalta ja levitä siihen 30/60 Geliä. Anna vaikuttaa ja pese sen jälkeen normaalisti.

Eritetahrat (esikäsittele Multi Cleanilla, pinttyneisiin tahroihin liotus 30/60)
Hedelmä- ja juurestahrat (esikäsittele Multi Cleanilla + hiero tahrakohtaan 30/60 tai liotus 30/60)
Hiki (esikäsittele Laundry Liquidilla)
Home (Liotus 30/60)
Kahvi/tee (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Ketsuppi (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Kura (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Liima (esikäsittele Multi Cleanilla)
Maito (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Marjatahrat (tarvittaessa liotus 30/60, esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Noki (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Pihka (esikäsittele Somthin’Else-laimennoksella tai Swipe’Elsellä)
Punaviini (liotus 30/60, esikäsittele Multi Cleanilla, hiero tahrakohtaan 30/60 ja lisää pesuun 30/60)
Purukumi (jäädytä purukumi, rapsuta enimmät pois, esikäsittele Multi Cleanilla)
Rasvatahra (esikäsittele Multi Cleanilla, hiero tahrakohtaan 30/60 ja lisää tarvittaessa pesuun 30/60)
Ruoho (liotus 30/60, esikäsittele Multi Cleanilla ja lisää pesuun 30/60)
Ruoste (Brite/Sanit esikäsittely)
Steariini/parafiini (liotus Handy-vedessä, pesu Laundry Liquidilla + 30/60)
Suklaa (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Tussi (esikäsittele Multi Cleanilla, lisää pesuun 30/60)
Veri (esikäsittele Multi Cleanilla, liotus 30/60, lisää pesuun 30/60)
Voikukka (liotus 30/60, pesuun 30/60 ja tarvittaessa esikäsittely Multi Cleanilla)
Öljy (esikäsittele Multi Cleanilla, hiero tahrakohtaan 30/60, liotus 30/60, lisää pesuun 30/60)

Matonpesu

Täytä 50-70 l astia lämpimällä vedellä (lämpötila materiaalin mukaan). Annostele 1-2 dl Family White -pyykinpesujauhetta ja 0,5 dl 30/60 pesuntehostajaa ensin pieneen määrään lämmintä vettä ja sekoita huolella, jotta jauheet liukenevat hyvin. Lisää sen jälkeen pesuaineliuos pesuveteen. Liota mattoja noin 1 tunti välillä mattoja liikutellen (jotta värit eivät tartu) ja huuhtele lopuksi. Uusi käsittely tarvittaessa.

Ohje sopii matonpesun lisäksi myös petauspatjoille, täkeille yms.

Varmista aina materiaalin pesuohje.

Käytävämaton pesu (kuminen pohja)

1 ämpärillinen vettä
0,5 dl Family Whitea
0,5 dl 30/60 pesuntehostajaa

Kastellaan matto pesuvedellä esim. pesuhuoneen lattialla ja rullataan matto molemmista päistä vastakkain. Annetaan olla rullalla noin 1 tunti. Avaa toinen rulla, suihkuta käsisuihkulla ja kuivaa lastalla. Toista suihkutus ja kuivaus niin monta kertaa kuin matosta irtoaa likaista vettä. Menettele samoin toisen rullan kanssa. Uusi koko käsittely tarvittaessa.

Muut vinkit ikoni

Muut vinkit

Autonpesu omalla pihalla hoituu helposti ja turvallisesti BioSwipe Car Washin avulla. Car Wash on tiiviste, jota voi käyttää käsinpesussa tai painepesurilla pestessä.

Kastele ensin auto. Sen jälkeen annostele Car Washia ämpäriin (n. 25 ml tiivistettä / 5 litraa vettä) ja puhdista auto ja lopuksi vanteet Car Washilla kastellun sienen kanssa.

Auto puhdistuu näppärästi sisäpuolelta joko Swipen tai Multi Cleanin avulla. Sumuta Swipe-/Multi Clean -laimennosta kojelautaan ja muihin sisäpintoihin sekä mietoa laimennosta ikkunoihin ja pyyhiä mikrokuituliinoilla. Kun pinnat ovat kuivat, käsittele muut pinnat paitsi ikkunat ja peilit Swipe Magicilla. Näin saat siistin ja puhtaan lopputuloksen pysymään pidempään ja on todettu, että pölykään ei niin helposti tartu Swipe Magilla käsiteltyyn pintaan.