Reetta tajuaa Multi Cleanin erinomaisuuden

REETTA TAJUAA MULTI CLEANIN ERINOMAISUUDEN

Reetta meni paikkakunnan suurimpaan markettiin ostamaan sumutettavaa yleispesuainetta. Sellaista suihkepulloa, jonka voisi säilyttää aina käden ulottuvilla tiskipöydän kaapissa, suihkutella sitä tarvittaessa pöydillä oleviin likatahroihin ja pyyhkäistä pöydät puhtaiksi.

Ja olihan siellä niitä vaikka kuinka paljon! Vähän ihmetytti ne huutomerkit ja koeputkien kuvat monien pullojen kyljissä. Varoituksia, varoituksia: ärsyttää ihoa, käytä suojakäsineitä, varo silmiäsi ja sen sellaista.

Mitähän tuollaiset maksavat…? Jahas, tuo on 4,95 € ja siinä on 500 ml eli puoli litraa. Ja tuo toinen on 5,50 €.

Silloin Reetta yhtäkkiä muisti HomCaren jälleenmyyjän, joka myi Multi Clean –nimistä yleispuhdistusainetta 25 € pullo! Ihan järkyttävä hinta ja sekin oli kuitenkin vain puolen litran pullo!

Mutta mitäs se myyjä sanoikaan? Multi Clean on tiivistettä ja sitä sekoitetaan kotona ihan tavalliseen hanaveteen. Sekoitus tehtiin juuri tuollaiseen suihkepulloon, jota on kätevä käyttää siivotessa. Oliko se nyt 1 osa tiivistettä ja 24 osaa vettä?

Äkkiä laskien se tarkoittaa, että siitä tiivistepullosta saa 12,5 litraa valmista pesuainetta eli 25 kpl tällaisia ”kaupan pullollisia”. Hinta olikin sitten helppo laskea: 25 pullollista  Multi Clean -tiivisteestä tehtyä pesuainetta maksaa yhteensä 25 € eli vain yhden euron per pullo! Se on siis liki 4 € edullisempi kuin kaupan hyllyllä oleva pesuainepullo!

Sitten Reetalle välähti toinen tärkeä asia mieleen: jos käytän 25 pulloa pesuainetta vaikkapa kolmen vuoden aikana, niin niistä syntyisi 25 tyhjää pulloa hankalaa muovijätettä. Mutta jos käytän sitä Multi Clean -tiivistettä, jätettä tulee vain yksi pullo, koska sitä samaa suihkepulloa voi käyttää koko ajan uudelleen! Hieno juttu!

No nythän Reetta oikein innostui laskemaan! Suomessahan on kaikkiaan yli 2,6 miljoonaa kotitaloutta. Jos jokainen kotitalous ostaisi kaupan pesuaineen sijaan pullollisen Multi Clean –tiivistettä, niin jokaisessa kodissa syntyisi 24 pulloa vähemmän muovijätettä kolmen vuoden aikana. Siitä edelleen laskien 24 turhaa tyhjää pulloa 2,6 miljoonassa kodissa tarkoittaa yhteensä 62,4 miljoonaa tyhjää pulloa vähemmän muovijätettä koko Suomessa.

Onpa huikea määrä, mietti Reetta ja innostui lisää! Miltäs tuo jätevuori sitten  oikein näyttäisi?

62,4 miljoonaa tyhjää puolen litran pulloa tarkoittaa vähintään 31,7 miljoonan litran suuruista tilavuutta, jos pulloja ei rytätä ja niitä sumuttimia ei lasketa mukaan. Siis vähintään! Jos muutetaan tuo tilavuus kuutiometreiksi, saadaan tilavuudeksi 31.700 kuutiometriä.

Nyt Reetalla oli laskennan apuna jo niin monta sormea pystyssä, että hänen oli pakko pitää hieman taukoa. Mielessään hän kuitenkin kertasi vielä laskemaansa. Kyllä se vaan pitää paikkansa! Suomalaiset tuottaisivat Multi Cleania käyttäessään kolmen vuoden aikana 31.700 kuutiometriä vähemmän turhaa muovijätettä, jos tyhjät pullot ladottaisiin vierekkäin ja päällekkäin.

Mitenköhän tuon määrän sitten tajuaisi käytännössä? Koska Reetta pelasi firman puulaakijoukkueessa jalkapalloa, oli hänen helppo sijoittaa mielessään tuo jätemäärä jalkapallokentälle.

Jalkapallon kansainvälisen järjestön UEFA:n vaatimusten mukaan virallisen jalkapallokentän koko on vähintään 105 x 68 metriä eli 7.140 neliömetriä. Jos jalkapallokentälle ladotaan tilavuudeltaan tuo 31.700 kuutiometrin jätevuori, tulee pinosta hiukan alle 4,5 metriä korkea.

Siis kaksi kertaa asunnon huonekorkeuden verran muovijätettä jalkapallokentällä! Ja enemmänkin, koska sumuttimia ei laskettu mukaan. Ja vain siitä hyvästä, että kaikkiin koteihin ostettaisiin yksi pullo Multi Cleania.

Tämähän täytyy laittaa ihan paperille, mietti Reetta. Näytän sitten Maisalle ja Raijalle, miten rajusti Multi Clean vähentää muovijätteen aiheuttamaa ympäristökuormaa. Ja koska Multi Clean on biologista pesuainetta, se vähentää myös luonnon kemikalisoitumista ja on turvallista käyttää. Ei tarvita niitä varoitusmerkkejä, oivaltaa Reetta.

Ja rahaa säästyy myös, mikä sekin on merkittävä asia. Kolmen vuoden aikana säästän Multi Cleanilla liki 100 euroa! Puhumattakaan siitä, että suomalaiset säästäisivät yhdessä yli 260 miljoonaa euroa.

Kyllä rouvat hämmästyvät, naurahti Reetta. Jos vaan tajuavat tästä paperistani yhtään mitään.

Kiinnostuitko? Tilaa Multi Clean jälleenmyyjältäsi tai verkkokaupasta täältä.