Tiivisteessä on järkeä

HomCare tarjoaa kodin siivoukseen ja pyykinpesuun Swipe-tuotteita, joista useimmat valmistetaan tiivisteinä ja jotka laimennetaan käyttöä varten vedellä. ”Mitä järkeä tässä nyt sitten on?”, kysyy joku.

Otetaan esimerkiksi Swipe yleispuhdistusaine: HomCaren jälleenmyyjä toimittaa sen asiakkaalle tiivisteenä yhden litran pullossa. Swipesta voi tehdä kolmenlaista laimennosta puhdistettavan kohteen mukaan:

-    Vahva Swipe erittäin likaisten ja pinttyneiden pintojen puhdistukseen
-    Normaali Swipe tavalliseen päivittäiseen puhdistukseen
-    Mieto Swipe ikkunanpesuun ja muille hellävaraista puhdistusta vaativille pinnoille

Yhdestä tiivistepullosta saat vedellä laimentamalla vaikkapa 5 pulloa vahvaa Swipea, 30 pulloa normaali-Swipea ja 60 pulloa mietoa Swipea. Yhteensä siis 95 pullollista kodin puhdistusaineita! Aika painavaa kotiinkannettavaa kauppareissuilla!

Hankitaan siis Swipe-tiivistettä ja säästetään sitä selkää. Mutta säästetään samalla myös kotimaamme kaunista luontoa. Jos et hankkisi puhdistusaineita tiivisteenä, sinun jälkeesi jäisi yhden tyhjän pullon sijasta 95 tyhjää pulloa pakkausjätettä.

Suomessa on 2.595.000 kotitaloutta (Tilastokeskus, vuosi 2012). Jos edes joka sadas kotitalous käyttäisi kerran tiivistemäistä Swipea kaupan käyttövalmiiden tuotteiden sijaan, Suomen luonnosta löytyisi n. 2,5 miljoonaa tyhjää muovipulloa vähemmän ympäristöä rasittamasta. Samalla voi miettiä, kuinka monta dieselinkatkuista rekkakuljetusta Suomen teillä tarvitaan vähemmän, kun aineita kuljetetaan tehtaalta kauppaan.

Jos et ole aikaisemmin kokeillut Swipea ja laimentanut sitä käteviin suihkepulloihin, tee se nyt! Säästä omaa selkääsi ja säästä suomalaista luontoa, kotisi puhtaudesta piiruakaan tinkimättä!

Lue lisää Swipe-tiivisteestä