Pyykinpesuvinkkejä

   
MATTOJEN PESU HARJAAMATTA

Matonpesu on aina suuri urakka. Kokeile vaihteeksi, miltä matonpesu tuntuisi lempituolissa lehteä lueskellen samalla kun White-pyykkipulveri  ja 30:60 pesuntehostaja hoitavat mattojen pesun.

Täytä 50-70 litran astia lämpimällä vedellä (lämpötila materiaalin mukaan) ja annostele 1-2 dl White-pesujauhetta ja 0,5 dl 30:60 pesuntehostajaa. Liota mattoja noin 1 tunti välillä mattoja liikutellen (jotta värit eivät tartu) ja huuhtele lopuksi. Uusi käsittely tarvittaessa.

    huuhtoutuu helposti
    maton pesu ei edellytä harjaamista
    muista sekoittaa mattoja liotuksen aikana
    veden lämpötila ei saisi muuttua liotuksen aikana.

Ohje sopii matonpesun lisäksi myös petauspatjoille, täkeille yms. Varmista materiaalin pesuohje.

MONIKÄYTTÖINEN TUOKSULIINA

Tuoksuliina antaa pyykille ihanan tuoksun kuivausrummussa.

Minulla ei ole kuivausrumpua, mutta käytän tuoksulinaa monessa muussa kohteessa:
- liinavaatekaapissa tuoksuliina antaa sopivan tuoksun lakanoille ja pyyhkeille
- wc:n pyyhekoukoussa minulla roikkuu aina yksi tuoksuliina
- leikkaan tuoksuliinan pienempiin palasiin ja imaisen palasen pölynimuriin, eipä tule pahaa hajua imuroitaessa
- hikisiin kenkiin ja saappaisiin laitan silloin tällöin myös tuoksuliinan raikastamaan.

PYYKINPESU JA -HOITO

White Liquidia voi hyvin käyttää 30:60:n kanssa kuten pulveriWhiteakin, mutta jos pesutapahtuma ei ala heti (esim. ajastinta käytettäessä), aineita ei saa laittaa samaan pesupalloon, koska 30:60 reagoi hapen kanssa heti ja tällöin voi pyykkiin tulla jälkiä. Jos pyykki on kuivaa, on suositeltavaa ripotella 30:60 vaatteiden päälle ja laittaa Liquid pesupalloon. Jos pyykki on kosteaa, suositeltavaa olisi käyttää kahta pesupalloa, toiseen 30:60 ja toiseen Liquid. Jos pesutapahtuma alkaa heti, voi molemmat aineet laittaa samaan pesupalloon.

Erinomainen tuote T-paitojen valkaisuun keväällä on 30:60. Liota paidat ensin 30:60:ssä, pese sitten normaalisti koneessa. Tee samoin lasten vaatteille ja sukille.

Varsinkin talvella vaatteet ovat sähköisiä, Soft tekee ne ihastuttavan pehmeiksi. Markkinoiden paras tuote.

Sukkien pesu jalkakylvyllä: jalkakylpy hillitsee bakteerien ja jalkasienen kasvua, joten jalkaongelmien hoidon tehostamiseksi voi pestä sukatkin jalkakylvyllä: laita 1/3 ämpärillistä vettä ja 40 ml Foot Bathia, liota sukkia ja huuhtele.

Kannattaa käyttää aina pesupalloa varsinkin pesupulvereiden kanssa, koska jos annostelu on kovin pieni, niin pesupulveri helposti jää pesuainelokeroon.
Laita Whitea pesupalloon ja lisää siihen lämmintä vettä, näin liukeneminen alkaa heti.
Pesupallo kannattaa laittaa pyykinpesupussiin, niin sen löytää helpommin pesun jälkeen.

TAIKAPALLON (Swipe Ball) KÄYTTÖVINKIT PYYKINPESUSSA

Jälleenmyyjä on erittäin allerginen useille aineille ja kädet ovat aina auki eli haavoilla. Nyt hän pesee kerran viikossa pientä käsipyykkiä, jossa on Swipe Ball mukana, niin hänen kätensä pysyvät hyvinä. Taikapallo siis tappaa bakteerit myös käsistä.

Swipe Ball -taikapallosta on kuulunut pelkkää hyvää ja ennen kaikkea kehuja ja kiitosta. Runsaasta hikoilusta kärsiviä ihmisiä tuntuu olevan paljon ja ongelmana on juuri paitojen ja puseroiden kastuminen kainalosta ja samalla hien haju vaatteissa. Moneen vaatemateriaaliin tuntuu hiki vielä tarttuvan oikein voimakkaasti, eikä lähde välttämättä pesemälläkään puhtaaksi. Eräskin asiakas kertoi, että töissä joutuu jopa keskellä päivää vaihtamaan puseroa ettei haisisi. Mutta Swipe Ball -taikapallon käytön jälkeen on hiki ollut pois vaatteista, ettei meinaa uskoa sitä todeksi. Samaa paitaa voi pitää 2-3 päivää töissä ilman, että se haisisi hielle.

Aina kun taikapallo (Swipe Ball) on mukana pyykissä, niin pyykki on huomattavasti pehmeämpää.

Laita Swipe Ball pesupussiin, niin se ei kolise koneessa.

TAHRANPOISTO

Unohtunut todella tarpeellinen vinkki pienten lasten vanhemmille: banaani, ruusunmarja ja myös omena yms. tahrat ovat vaikeita puhdistaa vaatteista. Laita lämpimään veteen 30:60 (n. teelusikallinen litraan vettä), laita vettä vain niin paljon, että vaatteet kastuvat. Liota, kunnes tahrat ovat poissa - todella vanhoissa tahroissa jopa yön yli.

Hometahrat: 30:60 valkaisee rumat, homeen aiheuttamat tummat tahrat (esim. lasten vaunuista). Laita 0,5 dl 30:60 viiteen litraan vettä. Levitä seos puhdistettavalle pinnalle ja harjaa pehmeällä harjalla. Anna liota noin tunti. Foot Bath -jalkakylvyllä on myös puhdistettu homeisia vaatteita ja muita homehtuneita kohtia.

Kumisaappaiden varret saa puhtaaksi sisältäpäin liottamalla ne 30:60-liuoksessa.

Lapsiperheen tahranpoisto-oppaan löydät klikkaamalla tästä.