Siivous- ja kodinhoitovinkit

ROSTERIPINNAT PUHTAIKSI

Laita kosteaan Mifi Silver -liinaan hiukan Somthin'Elseä ja pyyhi rosteripinta. Tuloksena puhdas ja hyvännäköinen pinta.

IKKUNANPESUSETIN KÄYTTÖVINKKEJÄ

Ikkunanpesusetin pesinosa kannattaa pestä ennen ensimmäistä kertaa, toimii paremmin sen jälkeen.

Ikkunanpesusetillä on tosi helppo pestä parveke/terassilasit pitkän Mifi-varren avulla.

Kylpyhuoneen suihkukaapin pesu kävi sujuvasti ikkunanpesusetin pesimellä ja kuivaus lastalla. Helppoa ja nopeaa.

Pesin korkean pakettiauton ikkunanpesusetillä, Mifi-varren avulla sain pestyä myös katon kunnolla.

IKKUNOIDEN PESU

Ikkunanpesu: loraus Somthin'Else-laimennosta ämpärilliseen vettä. Pesu normaaliin tapaan. Pese ikkunanpesimellä ja kuivaa lastalla ja viimeistele Mifi Crystalilla.
Ikkunoiden pesussa lisää Somthin'Elsen joukkoon tippa Rinse Aidia, niin tulee puhtaat ikkunat varsinkin kalkkivesialueilla.
Ompele kaksi Mifi Crystal -liinaa yhteen ja voit käyttää moppivarren kanssa isojen ikkunoiden kiillotukseen.

ASTIOIDEN PESU JA PUHDISTUS

Salux-pesuliina on verraton astianpesussa. Sen voi leikata 2 tai 3 osaan ja päärmätä saumat koneella. Se on hygieeninen ja sopivan karhea irrottamaan astioista lian.

30:60 puhdistaa termoskannut ja vedenkeittimet, joita ei saa pestä happamalla aineella.

Tummuneet posliini- ja muoviastiat: laita posliini- tai muoviastiat tiskialtaaseen kuumaan veteen (yli 60 astetta), lisää 0,5 dl 30:60 ja anna liota 20-30 minuuttia ja huuhtele.

Ruostumattomat teräslusikat: laita 30:60 tai Whitea 1 tl litraan vettä ja kiehauta vesi, anna lusikoiden olla muutama minuutti ja huuhtele.

VANHASTA PUUTARHAPÖYDÄSTÄ KUIN UUSI

Testasin omaan vanhaan puutarhapöytääni 40:60 (nyk. 30:60) ja tulos on aivan mahtava.
Pesin tietysti ensin Swipella ulkona tulleen lian pois, jonka jälkeen laitoin
lämmintä vettä pöydän pinnalle ja ripottelin korkin kautta 40:60 pari
korkillista pöydän pinnalle. Annoin vaikuttaa n. 30 minuuttia ja pyyhin
pöydän Mifi-mikrokuituliinalla muutamia kertoja ja huuhtelin lämpimällä
vedellä.
Vanhasta pöydästä tuli kuin uusi..

Pari asiakasta sattui käymään kotonani ostoksilla muutaman tunnin päästä ja ihastelivat kuinka hohtavan valkoinen on pöydän pinta.
He innostuivat ostamaan muiden tuotteiden lisäksi vielä tarjouksessa olevan 40:60 molemmat, koska näkivät miten se oli tehonnut.

PUUTARHAKALUSTEIDEN JA IKKUNAPELTIEN PUHDISTUS

Swipe Magic on erittäin hyvä talon ulkopuolisiin ikkunapelteihin, ei siitepöly eikä muutkaan roskat viihdy.
Ikkunanpesun yhteydessä käsittele ulkopuoliset ikkunalaudat Swipe Magicilla, tulos on uskomaton!

Myös keittiön työtasot saa kiiltäviksi ja helposti puhtaana pidettäviksi käsittelemällä ne Swipe Magicilla.

Nyt on pihojen ja parvekkeiden kevätsiivousaika parhaimmillaan. Muovisten puutarhakalusteiden puhdistusaine on vahva Swipe. Puutarhakalusteiden maalipinnoille rautaisista osista tulleet ruostevalumat saa puhtaaksi Britella.

MITEN KYLPYHUONEEN SAA PUHTAAKSI

Pesutiloihin kertyy ihon rasvaa, yleislikaa, vesiroiskeita ja saippuaa. Ne näkyvät värimuutoksina laatoissa ja saumoissa tai karheutena sileissä pinnoissa. Tyypillisesti saostumat kertyvät suihkua ympäröiville seinille ja lattialle, lattiakaivojen, lavuaarien ja wc-istuinten ympäristöön sekä vesihanojen juureen.

Pese kosteiden tilojen pinnat säännöllisesti Swipe-puhdistusaineella, vedellä ja harjalla. Pelkkä huuhtelu ei poista pinttynyttä likaa.

Pese lattiapinnat säännöllisesti emäksisellä Swipe normaali-laimennoksella. Tee harvemmin peruspuhdistus Swipen vahva-laimennoksella. Jos pinnat ovat erittäin likaisia, liota tai pese pinta useaan kertaan eri aineilla.

Poista kalkki- ja ruostesaostumat happamalla Brite-puhdistusaineella.

Pese tummentumat vaaleista saumoista Swipe 30:60-pesuntehostajalla, tummat saumat Swipella.

Kaakeliseinien pesu: laita Mifi-liinaan Somthin'Else-laimennosta, levitä kaakeliseinälle, hankaa kosteamopilla ja huuhtele käsisuihkulla, on nopea tapa tehdä siivous. Tee näin kerran viikossa suihkun yhteydessä ja saat kiiltävän kaakelipinnan.

Pesuhuone, WC ja sauna ovat tärkeitä perussiivoamisen kohteita. Kalkkisaostumat sitovat muuta likaa ja ovat hyvä kasvualusta bakteereille. Siksi pesuhuoneen kaakelipinnat tulisi puhdistaa esim. joka neljäs siivouskerta happamalla pesuaineella eli Britella. Suihkuta seinä ensin kosteaksi ja sitten sumuta Brite alhaalta ylöspäin. Anna vaikuttaa, mutta älä anna kuivahtaa. Pese huuhtelun jälkeen Somthin'Elsellä, saat loistavat kaakelipinnat. Joskus kalkkisaostuma on paksu ja siinä on paljon likaa, silloin sinun täytyy pestä vuorotellen Britella ja vahvalla Swipella. Lika lähtee Swipella ja kalkki Britella.

Rentoudu ja nauti puhtaasta pesutilasta!

Kokeilimme BioSwipe Sanitin tehoa kylpyammeessa olevaan tahraan, mikä ei ollut lähtenyt edes hankaavilla aineilla, mutta Sanitilla lähti ja vain ehkä minuutin annettiin vaikuttaa!!!

Sanitilla juuri pesin kylppärin ja mietin, että onpa kätevää, kun yksi pullo käy kaikille pinnoille ja puhdasta tulee! Tuoksustakin tykkään koko ajan enemmän, aluksi tuntui voimakkaalta. Fresh Airin tuoksua pitää minunkin ylistää, todella hyvä tuoksu!

KALUSTEIDEN JA KODIN PINNOITTEIDEN PUHDISTUS

Antiikkinen lipasto tuli Swipe Magicilla paremman näköiseksi, häivytti naarmuja ja antoi kiiltoa. Ja kas kummaa, tuntuu kuin pöly ei tarttuisi kuin ennen!

Musta kulunut nahkasohva tuli ehomman näköiseksi. Esittelysalkut tulivat kiiltäviksi ja kauniiksi. Kengät ovat saaneet uuden ilmeen Swipe Magicilla.

Testasin Swipe Magicia ruusupuiseen vanhaan kahvipöytään ja tulos oli hämmästyttävän hieno. Samoin kokeilin verhoiltaviin vanhoihin tuoleihin ennen kuin vein ne laitettaviksi, verhoilijan kommentti oli että onpa hyvin säilyneet lakkaukset vanhoissa tuoleissa, kerroin hänelle, miten olin ne käsitellyt ja hän odottaa nyt tuotetta innolla.

Somthin'Else on aidon marmoripinnan pesuun hyvä, koska ei poista marmorin luonnollista rasvaa.

Valkoiset keittiön kaapit saatiin hohtavan valkoisiksi, kun ne puhdistettiin 30:60-liuoksella (ruokalusikallinen 30:60 noin kahteen litraan vettä).

Swipe Magic on mainio vuolukivilaatoille, varsinkin lattialla. Se tuo kaikki kiven hienoudet esiin. Tummentaa kiven, jotta ei näy esim. juomatahrat.

MATTOJEN JA SISUSTUSTEKSTIILIEN PUHDISTUS

Paksu villamatto, jota ei saisi pestä vesipesussa, saatiin puhdistettua Somthin'Elsen, vaahtopullon ja Mifi-kostealiinan avulla. Somthin'Else-vaahdotettiin vaahtopullosta suoraan matolle ja puhdistettiin nihkeällä Mifi-kostealiinalla. Välillä liina pestiin puhtaaksi ja tuloksena oli puhdas, kuin uusi matto.

Kankaiset lampunvarjostimet saa helposti puhtaaksi upottamalla 30:60-veteen, sitten vain huuhtelu suihkulla ja puhdasta tulee.

KASVIEN HOITO

Somthin'Else on koettu hyväksi myös ruusupuiden hoidossa. Kun pesee lehdet Somthin'Else-laimennoksella, kirvat pysyvät poissa. Kun käsitiskivedet kaataa ruusupuulle, se saa samalla ravinteita.

SÄILÖNTÄAJAN VINKKI

Syksyllä mehustusaikaan tarvitaan paljon tyhjiä lasipulloja, etiketit eivät tahdo kaikista pulloista irrota helposti, joten kokeilin seuraavaa: sumutin kuivat pullojen etiketit ensin NORMAALILLA SWIPELLA, annoin vaikuttaa hetken ja sitten laitoin SOMTHIN'ELSE-LAIMENNOSTA, annoin taas vaikuttaa hiukan aikaa. Lämpimään veteen pullot tiskialtaaseen ja ne irtosivat tosi helposti.

MUITA SIIVOUS- JA PUHDISTUSVINKKEJÄ

Mifillä siivotessa voit kuunnella vaikka ÄÄNIKIRJOJA!
Mifi-kuivaliina moppikehykseen -> pattereiden taustat, pianon aluset ym.

Swipella sai puhdistettua autotallin nurkkaan unohtuneen, homehtuneen kauppakorin. Kori sumutettiin vahvalla Swipella, annettiin vaikuttaa vähän aikaa, harjattiin ja home oli poissa.

Kalaverkot saat puhtaaksi laittamalla 0,5 dl 30:60 ja 0,5 dl Whitea 30 litraan vettä. Liota 20 min ja huuhtele. Laita kaksi verkkoa pesupussiin, voit pestä koneessa, helppoa ja puhdasta tulee.

Savustusastiat on hyvä puhdistaa Britella.

Jälleenmyyjä oli ollut hirvimiesten kanssa paloittelemassa saalista ja pessyt tilan betonilattian vahvalla Swipella ja TehoSwipella ja puhdasta tuli. Lattiaa ei oltu pesty vuosiin, joten voi kuvitella, miten likainen se on ollut. (Hirvien nylkeminen ja paloittelu ei varmasti ole siistiä puuhaa.)

Jos vahvan Swipen sumutin on tukossa, laita se ensin tiskikoneeseen ja sen jälkeen täytä lämpimällä vedellä ja suihkuta, avaa hyvin sumuttimen.

Lattianpesuveteen (Somthin'Else) muutama tippa BioSwipe Fresh Air -tiivistettä, antaa raikkaan tuoksun siivoukseen.

Pölynimuriin imaistaan pieni pala talouspaperia, johon on laitettu muutama tippa BioSwipe Fresh Airia, sen jälkeen ei imurointi enää levitä pahaa hajua.

TUOKSUVA KEITTIÖ

Tee Silkistä laimennos sumutinpulloon, suihkuta sillä Mifi-mikrokuituliinat, laske päälle kuumaa vettä ja anna liota muutama minuutti. Tämän jälkeen huuhtelet liinat. Jopa keittiöliinasta tulee puhdas ja erittäin hyväntuoksuinen!

POHJAAN PALANEEN KATTILAN PUHDISTUS

Olen onnistunut polttamaan teräskattilan tosi pahoin, kun keittelin tutteja siinä ihan tuhkaksi asti. Laitoin tosi kuumaan kattilaan hanasta kuumaa vettä ja sen jälkeen lisäsin 30:60 ja jätin kattilan likoon. Kattilasta tuli ihan hyvä ja toimiva. Edelleen käytössä.

Lämmitin hellalla perunamuusia ja tietysti maito paloi pohjaan. Otin muusit varovasti pois ja laitoin kuumaa vettä ja 30:60 kattilaan. Ruokailun jälkeen huuhtelin kattilasta palaneet muusit pois ihan vain tiskiharja apuna.

POSTILAATIKKO PUHTAAKSI

Ennen talven tuloa kannattaa ottaa käteensä normaali Swipepullo ja harja ja käydä pesaisemassa postilaatikon kansi, johon on sateisen kesän aikana juuttunut siitepölyä ja muuta likaa. Jos rivissä on useampia postilaatikoita, toki peset ne kaikki ja varaat huuhtelua varten vettä ja Mifi-siivousliinan. Työn tehtyäsi mieli on hyvä ja naapurit ja postinkantaja yllättyvät.

REMONTTI

Korjausremontin jälkeen Brite, jos ovenkahvoissa ja yleensä pinnoilla on betoniroiskeita ja erilaisista rakennusvaiheista jäänyttä likaa. Vahvalla Britella sumutetut ruosteiset ruuvit irtoavat myös hyvin.

Taloa maalatessa näin helteisellä säällä, vartalolle roiskuu maalia vähän sinne tänne, Body shampoo ja pesuliina on hyvä yhdistelmä silloin. Samoin maalipensseleille ja teloille Swipe, puhdistaa tehokkaasti vesiohenteisen maalin. Laita pensselit ja telat vesiämpäriin ja reilu loraus Swipeä, aamulla ei tarvitse kuin huuhtoa pensselit ja telat puhtaaksi.

SAUNAN PUHDISTUS

Käytetty Salux-pesuliina on erittäin kätevä saunanlauteiden välien pesuun.
Saunan lauteista saa myös hiusten väriaineen pois 30:60:n avulla. Huom. ei suositella tummiin saunanlauteisiin.

BioSanit on erinomainen tuote saunan lasiovien puhdistukseen. Sumuta ja kuivaa Mifi Crystal-liinalla. Tulee helposti kirkas puhdas lasi.

TISKIALTAAN JA LIEDEN PUHDISTUS

Vein asiakkaalleni Whitea, hän ei kelpuuta mitään muuta, koska sillä saa kuulemma tiskialtaan niin puhtaanvalkoiseksi. On parempi kuin 30:60 siinä tarkoituksessa. Kaupan pesuaineet eivät edes reagoi ko. likaan mitenkään. Allas on valkoinen, uskoisin lasitettu, siis emalia, vanhassa kerrostalohuoneistossa. Tämä rouva kastelee illalla altaan märäksi ja liottaa Whitea pintaan. Aamulla hän huuhtoo altaan ja jälki on loistava.

Emalipinnat: Whitella tai 30:60:llä saat myös hyvin puhtaaksi sähköhellan emalipinnan. Pulveriliuos hetkeksi hellalle, harjaus, ja pinttyneetkin liat lähtevät. Samaa voit kokeilla myös muovikannuihin.


UUNIN JA UUNIRITILÄN PUHDISTUS

Uuniritilän puhdistus. Paras kokemani konsti uuniritilän puhdistuksessa on seuraava: laitan ritilän astianpesukoneeseen poikittain esim. lautasten päälle, pesun jälkeen suihkutan sumutinpullosta Somthin'Elseä ritilälle ja hankaan ritilän Bou Boulilla. Tulee uuden veroiseksi ja tosi helpolla.

Aloin puhdistamaan uunia, kun sen pohjalle oli palanut "jotakin". Swipe'else-pullo oli tyhjä, joten sumutin ensin vahvaa Swipea ja vaahtopullosta päälle Somthin'Elseä. Voi kuinka mainio uuninpuhdistusvaahto! Siispä hakemaan uusi vaahtopullo, Else ja Swipe. Toivottavasti (ja luultavasti) moni muukin on tämän hoksannut jo aikaisemmin! Eli: Swipe'else vaahtopulloon! Todella mainio uuninpuhdistusaine ja myöskin tahranpoistossa näppärä käyttää.

WC:N  JA VIEMÄRIEN PUHDISTUS

Lattiakaivon ja WC-pöntön kansi puhdistuu, kun upotat 30:60-liuokseen.
WC:n istuinosat tuli testattua 30:60-liotuksessa. Ja se tepsi myös vaaleansiniseen, tuli kuin uusi!

Kun BioSwipe Sanitilla pesee pöntöt ja lavuaarit, ne suorastaan hehkuu kirkasta puhtautta! Apua on tästä löytynyt myös haiseviin viemäreihin ja tuoksu on vallan mainio ja pitkäkestoinen.

BioSwipe Sanitin tuoksu on mainio, ennen niin kellarille haiseva keittiön alla/viemäri tuoksuu nyt BioSanitille. Kerran kaadoin raakaa ainetta lavuaareihin, niin tuoksu nousee aina uudelleen ja uudelleen sieltä, kun vettä laskee.