JÄÄKAAPIN PUHDISTUS

Jääkaappi on hyvä pestä aika ajoin perusteellisesti, sillä säilytämmehän siellä ruokaa, jota syömme.


Ennen pesua nosta kaikki ruokatarvikkeet pois kaapista ja siirrä ne väliaikaisesti johonkin viileään paikkaan. Jos ulkona viileä ilma, voit viedä kaikki ulos – sisätiloissa voit käyttää apuna kylmälaukkuja, jos sinulla niitä on.Ennen jääkaapin puhdistusta jääkaappi tulee kytkeä joko kokonaan pois päältä tai laittaa sulatusasentoon. Voit tarkistaa jääkaapin ohjekirjasta valmistajan suositukset. Ennen kuin aloitat jääkaapin sulatuksen, tarkista, ettei jääkaapin poistovesiaukko ole tukkeessa. Ohjekirjasta näet myös, tarvitsetko lattian suojausta sulatuksen aikana valumavesien varalta vai hoitaako jääkaappi sulatuksen ja veden keruun itse.Tarvitset jääkaapin pyyhkimiseen Swipe kostealiinan ja kunnolliseen kuivaamiseen SwipeTex-liinoja. Pesuaineina voit käyttää BioSwipe Multi Clean –laimennosta tai Swipe Original Normaali –laimennosta mieltymystesi mukaan. Hyllyt ja lokerot voit pestä erikseen näillä samoilla aineilla tai vaikkapa BioSwipe Handy -käsitiskiaineella.


Kun jääkaappi on tyhjä, irrota jääkaapin hyllyt ja lokerot ja pese ne hyvin tiskialtaassa. Jos niihin on tarttunut runsaasti likaa, kuten vihanneksista ja juureksista yleensä tarttuu, kannattaa ne liottaa ensin kunnolla. Pese kaikki osat huolellisesti sienellä tai tiskiharjalla, huuhtele ja kuivaa pestyt osat SwipeTex-liinalla ja jätä ne tuulettumaan jääkaapin pesun ajaksi pöydälle puhtaan pyyheliinan päälle.

Nyt on aika ryhtyä pyyhkimään tyhjää jääkaappia! Sumuta pesuainetta suihkepullosta kaapin seinämiin ja pyyhi Swipe kostealiinalla. Kiinnitä erityistä huomiota hyllykannattimien uriin, jotka keräävät helposti likaa itseensä. Kuivaa lopuksi SwipeTex-liinalla. Pyyhi myös jääkaapin ulkopinnat. Jätä jääkaapin ovi vielä toviksi auki, jotta kaikki kolot kuivuvat hyvin ja jääkaappi tuulettuu kunnolla.​​​​​​​Sen jälkeen voit koota kaapin sisäkalusteet takaisin paikoilleen ja siirtää ruokatarvikkeet takaisin kaappiin. Tämä on oiva hetki vielä kerran kontrolloida, mitä kaikkea kaappiin laitat: ehkä sitä 4 viikon vanhaa naurista ei kannata laittaa kaappiin vain sen vuoksi, että ”jos tekeekin yhtäkkiä mieli pureskella naurista”.

VINKKI!

Paksulla pölykerroksella jääkaapin takaosassa on sama vaikutus kuin riittämättömällä ilmankierrolla: jääkaapin energiankulutus kasvaa ja sen käyttöikä lyhenee. Siksi myös jääkaapin takana oleva lattia sekä kaapin koneisto on hyvä puhdistaa pölyistä ainakin kerran vuodessa imuroimalla. Muista välttää koneiston kolhimista imuroidessasi. Katso myös jääkaapin ohjekirjasta mahdollisia laitekohtaisia ohjeita koneiston puhdistukseen. Lopuksi, kun laitat jääkaapin takaisin paikoilleen, muista jättää seinän ja kaapin väliin vähintään 1-2 cm rako hyvän ilmankierron varmistamiseksi.