SYKSYN IHONHOITOVINKIT

Jokaisena vuodenaikana on hieman erilaisia ​​asioita, joita kannattaa huomioida ihonhoidossa. Tähän olemme koonneet muutamia vinkkejä syksyiseen ihonhoitoon.

1. Kosteuttava ihonhoito

Syksy on usein kuivempi aika vuodesta, kun ilman kosteus vähenee. Tämä voi vaikuttaa ihon kosteustasapainoon. Valitse siis kosteuttavia ihonhoitotuotteita, kuten kosteusvoiteita ja seerumeita. Kiinnittäkää erityistä huomiota myös kasvojen, käsien ja huulten kosteutukseen.​​​​​​​

2. Aurinkosuoja edelleen tärkeä

Vaikka aurinko ei paistaisikaan niin voimakkaasti kuin kesällä, UV-säteet ovat edelleen läsnä ja voivat vahingoittaa ihoa. Käytä siis päivittäin aurinkosuojaa, joka suojaa sekä UVA- että UVB-säteiltä.​​​​​​​

3. Hellävarainen puhdistus

Käytä lempeitä puhdistustuotteita, jotka eivät kuivata ihoa liikaa. Vältä kuumaa vettä, koska se kuivattaa ihoa entisestään. Puhdistusaineiden tulisi poistaa epäpuhtaudet ilman, että ne poistavat ihon luonnollista rasvaa.​​​​​​​

4. Ravitseva ruokavalio

​​​​​​​​​​​​​​Syksy tuo mukanaan monipuoliset kauden kasvikset. Ruokavalio, jossa on runsaasti antioksidantteja, terveellisiä rasvoja ja vitamiineja, tukee ihon terveyttä. Muista juoda myös runsaasti vettä.

5. Säännöllinen ihon kuorinta

Kuorinta auttaa poistamaan kuollutta ihosolukkoa ja edistää uusien solujen syntymistä. Käytä hellävaraisia kuorintatuotteita noin kerran viikossa, jotta iho pysyy heleänä ja tasaisena.
​​​​​​​​​​​​​​

6. Huomioi ihotyypin piirteet

Jokainen iho on erilainen. Oli kyse sitten kuivasta, rasvaisesta, herkästä tai normaalista ihosta, valitse tuotteet ja hoitomenetelmät ihotyypin mukaisesti.

7. Sisäinen hyvinvointi

Stressi ja unen puute voivat vaikuttaa ihoon negatiivisesti. Pyri siis ylläpitämään terveellisiä elämäntapoja, saamaan riittävästi unta ja hallitsemaan stressiä.

8. Harkittu meikki

Syksyllä voi kokeilla hieman rikkaampia ja lämpimämpiä meikkisävyjä. Käytä kuitenkin meikkituotteita, jotka ovat samalla kosteuttavia ja suojaavat ihoa.

Syksyn ihonhoitoon suosittelemme esimerkiksi seuraavia tuotteita: