Uunin puhdistaminen

Uunin puhdistamista ei tarvitse pelätä. Se ei ole niin hankalaa ja työlästä, kuin usein ajatellaan. Tärkeintä on puhdistaa uuni säännöllisesti ja käyttää laadukkaita välineitä, jotka eivät naarmuta uunia.


Kun uunivuoka kiehuu yli ja uuniin valuu rasvaa, kannattaa uuni puhdistaa mahdollisimman pian. Muuten lika palaa seuraavilla paistokerroilla lujasti kiinni uunin pohjalle ja seinämiin. Sen jälkeen uunin puhdistus on jo huomattavasti hankalampaa.

Käytä uunin puhdistuksessa apunasi sopivaa puhdistusainetta sekä SwipeTex-liinoja lian pyyhintään ja viimeistelyvaiheessa kuivaamiseen. SwipeTex-liinat ovat kertakäyttöisiä ja likaantuneet liinat voi heittää käytön jälkeen pois tai polttaa. Jos lika on lujasti kiinni, voit tehostaa hankaamista myös Swipe BouBoul puhdistusvillalla, sillä se ei naarmuta uunin emalipintoja.

PERUSPUHDISTUS
Suihkuta BioSwipe Multi Cleania uunin pohjalle ja seinämille – anna vaikuttaa. Hankaa tarvittaessa Swipe BouBoulilla ja viimeistele ensin kostealla SwipeTex-liinalla ja kiillota lopuksi kuivalla SwipeTex-liinalla.

ERITTÄIN LIKAINEN UUNI

Käytä pesuaineena Swipen Originalin Vahvaa laimennosta (1 osa Swipea + 4 osaa vettä). Tee samat puhdistus-toimenpiteet kuin edellä. Hankalissa tapauksissa kannattaa kokeilla Swipe’Else-sekoitusta (Teho-Swipe) sekoittamalla 1/3 Swipea + 1/3 Somthin’Elseä + 1/3 vettä. Voit vielä tehostaa Swipe’Elsen käyttöä laittamalla sekoituksen vaahtosumutinpulloon ja vaahdottaa uunin likaisimmat kohdat ennen puhdistusta. Koska likaisen uunin puhdistus vaatii hyvin emäksisiä puhdistusaineita, muista käyttää suojakäsineitä ja suojata uunin edessä oleva lattia esim. sanomalehdellä pesun ajaksi.